Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

• Επίτιμος πρόεδρος της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας ο Κώστας Παυλογιάννης

Μεγάλη τιμητική διάκριση για τον ίδιο, αλλά και για την Κερκυρα’ική κωπηλατική οικογένεια !!!
Ο Κώστας Παυλογιάννης γεννήθηκε το 1938 στην Κέρκυρα. Ακολούθησε τους νέους της μεταπολεμικής Κέρκυρας στις αλάνες του αθλητισμού. Σύντομα βρέθηκε στους κόλπους του Ν.Α.Ο.Κ. και αποτέλεσε μέλος της πρώτης κωπηλατικής ομάδας που ιδρύθηκε στο χώρο των σημερινών εγκαταστάσεων την περίοδο 1955 – 1956.
Πολύ γρήγορα διαπίστωσε την έφεση του στην προπονητική και αντιλήφθηκε την ανάγκη συντονισμού των κωπηλατικών πραγμάτων της Κέρκυρας. Στις αρχές της δεκαετίας του ’60 αναλαμβάνει προπονητής του Ν.Α.Ο.Κ. Από αυτήν τη θέση υπηρετεί το σύλλογο για περίπου τριάντα χρόνια, χωρίς να δεχτεί ποτέ την παραμικρή υλική αμοιβή. Κάθε μέρα γι όλα αυτά τα χρόνια περίμενε νωρίς το πρωί και αργά το απόγευμα τους αθλητές του για προπόνηση. Όλοι οι κωπηλάτες της Κέρκυρας μέχρι το 1988 ξεκίνησαν, συνέχισαν και κάποιες φορές ολοκλήρωσαν τον αθλητισμό με προπονητή τον Κ. Παυλογιάννη. Ανάμεσα τους πανελληνιονίκες, βαλκανιονίκες και διακριθέντες σε παγκόσμια πρωταθλήματα, άνθρωποι που βρήκαν τα κοινωνικά και επαγγελματικά τους βήματα μέσα από την κωπηλασία. Από τη θέση του προπονητή συνεργάστηκε με όλους τους τεχνικούς της κωπηλατικής οικογένειας και βέβαια με αυτούς των εθνικών ομάδων. Παρακολούθησε πολλά σεμινάρια και προσκλήθηκε να μιλήσει σε αυτά.
Παράλληλα ο Κώστας Παυλογιάννης ανέπτυξε πλούσια διοικητική δράση. Αποτέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Ν.Α.Ο.Κ. για περίπου σαράντα χρόνια. Μέλος μιας παρέας συνεργατών που με καθημερινή προσωπική παρουσία έκαναν το σύλλογο κομμάτι της ζωής τους και εγγυήθηκαν την πορεία του. Μαζί με τον αείμνηστο Τάση Σαββανή υπηρέτησαν το κωπηλατικό τμήμα, προσπαθώντας να επιλύουν τα προβλήματα που προέκυπταν. Το 1975 εκλέγεται μέλος της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας [ΕΚΟΦΝΣ], στην οποία παραμένει συνεχώς για περίπου τριάντα χρόνια. Στο διάστημα αυτό διατελεί επί σειρά ετών Έφορος Εθνικών Ομάδων και μέλος της επιτροπής επιλογής αθλητών. Οραματίζεται τα «κοινόβια» των επίλεκτων κωπηλατών που τελικά εφαρμόζονται με επιτυχία, καθώς επίσης την διοργάνωση των Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων για τις κατηγορίες Εφήβων – Νεανήδων. Συνοδεύει τις εθνικές ομάδες σε πολλά παγκόσμια πρωταθλήματα και παρακολουθεί τις διεθνείς εξελίξεις του αθλήματος. Από το 2000 έως το 2004 αποτελεί, ως εκπρόσωπος της ΕΚΟΦΝΣ, μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής [ΕΟΕ].
Το 2004, μετά από τους Ολυμπιακούς της Αθήνας, ο Κώστας Παυλογιάννης αποφασίζει μετά από πενήντα χρόνια αθλητικής δράσης να αφήσει όλες τις επίσημες ιδιότητες του. Η συγκυρία είναι η κατάλληλη, αφού η συγκεκριμένη χρονική στιγμή τον βρίσκει πρόεδρο του Ν.Α.Ο.Κ, αντιπρόεδρο της ΕΚΟΦΝΣ και μέλος της ΕΟΕ. Οι μεγάλες αγάπες, όμως, δεν τελειώνουν ποτέ και κυρίως δεν εξαρτιόνται από τα αξιώματα. Κατά συνέπεια συνεχίζει να βλέπει ατελείωτες ώρες κωπηλασίας, να βρίσκεται στις περισσότερες αγωνιστικές διοργανώσεις και να παρακολουθεί διακριτικά τα αγαπημένα του κερκυραϊκά πληρώματα.
Μέχρι σήμερα ο Κώστας Παυλογιάννης διέθετε μια μοναδική ιδιότητα για τον αθλητικό κόσμο. Ήταν ο πρώτος κερκυραίος αθλητικός παράγοντας που διετέλεσε μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Από σήμερα απολαμβάνει και μια δεύτερη μοναδική ιδιότητα. Την 24η Ιανουαρίου 2009 η Γενική Συνέλευση και το Δ.Σ. της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας [ΕΚΟΦΝΣ] τον ανακήρυξαν Επίτιμο Πρόεδρο της, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο την πολύχρονη και πολύπλευρη προσφορά του στο άθλημα.

Το Δ.Σ. του Ν.Α.Ο.Κ. , ο έφορος του Κωπηλατικού Τμήματος , οι Προπονητές και οι Αθλητές του τμήματος τον συγχαίρουν και του εύχονται από βάθη καρδίας να είναι πάντα καλά και να βρίσκεται πάντα κοντά στο Κωπηλατικό τμήμα που τόσο αγαπά και τον αγαπούν.

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009

ΔΥΟ ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΩΠΗΛΑΤΕΣ

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΩΠΗΛΑΤΕΣ ΤΟΥ Ν.Α.Ο.Κ
Δύο ασημένια μετάλλια για τους κωπηλάτες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστής Κωπηλασίας το οποίο πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Δεκεμβρίου στην Αθήνα

(Απο τα αριστερά : ΜΑΝΑΤΟΣ ΝΙΚΟΣ - ΔΗΜΟΥΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - ΜΑΝΑΤΟΣ ΣΠΥΡΟΣ - ΚΑΤΣΟΥΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
Στην 2η θέση τού ατομικού αγωνίσματος των 1.000 μέτρων της κατηγορίας αντρών, ο Μανάτος Νίκος με εντυπωσιακό χρόνο 2΄:56΄΄
Επίσης εντυπωσιακή η εμφάνιση της ομάδας σκυταλοδρομίας των αντρών που κατέκτησε την 2η θέση με τους : Μανάτο Σπύρο – Δημουλή Γιώργο – Μανάτο Νίκο και Κατσούρη Γιάννη

Η κωπηλατική ομάδα του Ν.Α.Ο.Κ τούς εύχεται πάντα διακρίσεις και επιτυχίες .

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το κωπηλατικό τμήμα του Ν.Α.Ο.Κ καλεί όλους τους φίλους του αθλήματος στη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ομίλου που θα πραγματοποιηθεί της 2/01/2010 και ώρα 11:30 στο Corfu Palace και θα πραγματοποιηθεί η βράβευση αθλητών του κωπηλατικού τμήματος που συμμετείχαν σε διεθνείς αγώνες με την εθνική ομάδα

Το κωπηλατικό τμήμα πρότεινε όλους τους αθλητές που δόξασαν τα χρώματα της ομάδος μας και το Διοικητικό συμβούλιο του Ν.Α.Ο.Κ αποφάσισε την βράβευση των παρακάτω :


1. ΔΑΛΙΑΝΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
2. ΔΑΛΙΑΝΗΣ ΑΚΗΣ
3. ΔΡΑΖΙΝΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
4. ΖΑΠΠΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
5. ΚΑΡΑΛΗΣ ΝΙΚΗΤΑΣ ΠΗΔΑΛΙΟΥΧΟΣ
6. ΓΑΒΑΛΑΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ
7. ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΠΑΡΟΣ ΠΗΔΑΛΙΟΥΧΟΣ
8. ΗΛΙΑΣ ΓΚΡΑΦΤΣΕΝΚΟ ΠΗΔΑΛΙΟΥΧΟΣ
9. ΜΑΝΑΤΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
10. ΔΗΜΟΥΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
11. ΒΛΑΧΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
12. ΣΟΥΡΤΖΙΝΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
13. ΚΑΛΕΝΤΖΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
14. ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΝΙΚΟΣ
15. ΠΑΠΙΚΙΝΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
16. ΠΑΠΟΥΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
17. ΚΥΠΡΙΩΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
18. ΓΚΟΥΡΟΥΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΗΔΑΛΙΟΥΧΟΣ
19. ΡΑΠΤΗΣ ΝΙΚΟΣ
20. ΚΑΝΤΑΡΕΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
21. ΝΟΤΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
22. ΑΛΑΜΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
23. ΒΛΑΧΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
24. ΝΙΚΟΛΟΥΖΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
25. ΣΑΒΒΑΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
26. ΡΙΓΓΑΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
27. ΘΕΟΔΟΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ
28. ΔΑΦΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το τμήμα κωπηλασίας του Ν.Α.Ο.Κ. σας προσκαλεί στην ημερίδα που διοργανώνει με ομιλητή τον αθλίατρο Κο Χρόνη Δρούγια , το Σάββατο 5 /12/2009 στις 20:00 στην συνεδριακή αίθουσα του συνδέσμου διαιτητών ποδοσφαίρου Κέρκυρας ( πίσω από το κλειστό γυμναστήριο του Ε.Α.Κ. Κέρκυρας ) με θέμα :
 Επιδημιολογικά στοιχεία μυώ σκελετικών παθήσεων επίλεκτων κωπηλατών

Πληροφορίες :
Κος Νοταρόπουλος Γιώργος 6944433499
Κος Γκόγκας Αλέξανδρος 6977777809