Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

ΔΑΦΝΗΣ – ΧΕΙΜΑΡΕΙΟΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ

Επιτυχιών συνέχεια για το κωπηλατικό τμήμα του ΝΑΟΚ.


Μετά τη μεγάλη παγκόσμια διάκριση ( ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ) του αθλητή μας Αλέξανδρου Δαφνή και την πρόσκληση 5 νεαρών κωπηλατών στο κοινόβιο ανάπτυξης της Εθνικής Ομάδας, δύο ακόμη αθλητές του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Κέρκυρας (Δαφνής Αλέξανδρος και Χειμαριός Ευάγγελος ) επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν στην Εθνική Ομάδα Κωπηλασίας μετά από τους Αγώνες Πρόκρισης που πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο 20-21 Αυγούστου στη λίμνη της Καστοριάς.
Οι δύο κωπηλάτες του ΝΑΟΚ μαζί με τους υπόλοιπους συναθλητές τους απ όλη την Ελλάδα που επιλέχθηκαν να συμμετέχουν σε προπονητικό κοινόβιο προετοιμασίας διάρκειας τριών εβδομάδων στην Καστοριά ,αμέσως μετά θα αναχωρήσουν για την Κωνσταντινούπολη όπου και θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στους Βαλκανικούς Αγώνες Κωπηλασίας 10 – 11 Σεπτεμβρίου.

Σε δήλωση του ο έφορος του κωπηλατικού τμήματος Βλάχος Χαράλαμπος αναφέρει :

Σίγουρα οι επιτυχίες του τμήματος κωπηλασίας του Ν.Α.Ο.Κ είναι συνεχείς και έρχονται μετά από πολύ δουλειά προπονητών και αθλητών .

Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι και οι τρείς αθλητές που πήραν μέρος στις προκρίσεις (αναμεσά τους και ο ασημένιος παγκοσμιονίκης Δαφνής Αλέξανδρος ) αγωνίστηκαν με δανεικές βάρκες από άλλους ομίλους καθώς ο όμιλος μας δεν είχε τα κατάλληλα σκάφη . Σίγουρα το τμήμα κωπηλασίας του ΝΑΟΚ έχει παρελθόν και παρόν . Για να υπάρχει και μέλλον χρειαζόμαστε άμεση και συνεχή ανανέωση υλικού.

Καλή επιτυχία στους αθλητές μας

Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

ΑΘΛΗΤΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

ΚΕΡΚΥΡΑΙΟΙ ΚΩΠΗΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑΟΚ ΣΤΗ ΕΘΝΙΚΗ

Μετά τη μεγάλη παγκόσμια διάκριση ( ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ) του αθλητή μας Αλέξανδρου Δαφνή, ακολουθεί η πρόσκληση 5 νεαρών κωπηλατών στο κοινόβιο ανάπτυξης της Εθνικής Ομάδας.
 Οι αθλητές μας ΑΡΜΕΝΙΑΚΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ - ΔΗΜΟΥΛΗΣ ΑΛΚΙΝΟΟΣ - ΠΡΙΦΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ - ΣΜΠΙΤΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ - ΤΣΙΡΙΓΚΑΚΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ θα συμμετάσχουν στο προπονητικό κοινόβιο που θα πραγματοποιηθεί στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά από 22 έως και 28 Αυγούστου 2011, υπό την εποπτεία και καθοδήγηση της προπονήτριας της Εθνικής στον τομέα ανάπτυξης κας ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΓΙΑΝΝΙΟΥ . Η σκληρή και μεθοδική δουλειά του προπονητικού team του ΝΑΟΚ, αποδίδει καρπούς και αποδεικνύει ότι η Κερκυραϊκή κωπηλασία έχει ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ!!!!

Το Δ.Σ. του ΝΑΟΚ συγχαίρει τους αθλητές και τους προπονητές του κωπηλατικού τμήματος και εύχεται πάντα επιτυχίες!!!!




Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΦΗΒΩΝ Ο ΔΑΦΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Μια από τις πιο λαμπρές σελίδες στην ιστορία της κερκυραϊκής κωπηλασίας έγραψε στο Ήτον της Μ. Βρετανίας ο αθλητής του ΝΑΟΚ, Αλέξανδρος Δαφνής.



Ο Κερκυραίος πρωταθλητής κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο σκιφ στα πλαίσια του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Εφήβων – Νεανίδων, μένοντας πίσω μόνο από τον Γερμανό κωπηλάτη και μεγάλο φαβορί της κούρσας, Στεφάν Ριεμεκάστεν. Η επίδοση του Δαφνή ήταν 7.05.42, ήταν δηλαδή ταχύτερος κατά 36 δέκατα του δευτερολέπτου από τον «χάλκινο» Αντρέι Μιχαίλοφ, που συμπλήρωσε το βάθρο των νικητών.




Ανέβασε στροφές από τα μισά της διαδρομής

Ο Κερκυραίος παγκόσμιος πρωταθλητής –πλέον- ξεκίνησε σε αργό τέμπο την κούρσα του τελικού. Μάλιστα, μετά από τα πρώτα 500μ. βρισκόταν αρκετά πίσω, όντας 4ος από τους έξι αθλητές. Σταδιακά ανέβαζε στροφές, πάντως, μπήκε στην τριάδα μετά το πρώτο χιλιόμετρο, αλλά ευρισκόμενος πίσω από τον Μιχαίλοφ κατά 1.16 δεύτερα. Στα 1.500 μέτρα είχε μειώσει στα 20 δέκατα τη διαφορά τους, και στην τελική ευθεία των τελευταίων 500 μέτρων τον προσπέρασε ανεβαίνοντας αυτός στη 2η θέση των νικητών.


Αναλυτικά το αποτέλεσμα του τελικού στο σκιφ των Εφήβων:

1η θέση: Στεφάν Ριεμεκάστερ (ΓΕΡ) 7.03.41

2η θέση: Αλέξανδρος Δαφνής (ΕΛΛ) 7.05.42

3η θέση: Αντρέι Μιχαίλοφ (ΟΥΚ) 7.05.78

4η θέση: Πολ Ο’Ντόνοβαν (ΙΡΛ) 7.06.10

5η θέση: Γκιντς Ζούντε (ΛΕΤ) 7.18.57

6η θέση: Αγκουστίν Μαϊλεφέρ (ΕΛΒ) 7.21.38